Een weblog van Michel Kuik over webdesign, usability en interactie ontwerp

Home Archief Abonneer op een RSS Feed en blijf op de hoogte

5 Wordpress plugins jouw website usable, accessible en SEO-able maken

20 augustus 2008

Soms hoeven oplossingen helemaal niet ingewikkeld te zijn. Omdat Wordpress helemaal open staat, maken er dagelijks tientallen techneuten mooie plugins. We hoeven niet altijd in de codes te duiken om met een gebruikersvriendelijke oplossing te komen – misschien deed iemand het vorige week al voor jou. Usability is niet altijd rocket science.
In dat kader heb ik een lijstje gemaakt met de mooiste plugins voor Wordpress.

 1. All in One SEO Pack
  De All in one SEO Pack zorgt ervoor dat iedere pagina een mooie zoekmachinevriendelijke titel en beschrijving krijgt. Titels en beschrijvingen zijn nog configureerbaar in de admin ook.
 2. AskApache Google 404
  Deze plugin vind ik prachtig. Bekijk maar eens mijn 404 pagina! De AskApache Google 404 plugin zorgt ervoor dat je bij het bereiken van een 404 pagina automatisch op de Google zoekmachine terecht komt en haalt zoekwoorden uit jouw URL. Je moet hiervoor wel even een Google API key aanvragen.
 3. Google XML Sitemaps
  Ook een nette plugin. De Google XML Sitemaps plugin zorgt ervoor dat er bij iedere posting een update van je sitemap gemaakt wordt. Zo weet Google altijd precies hoe jouw site eruit ziet.
 4. Related Posts
  Dit is ongetwijfeld de meest bekende uit het rijtje. Met de Related Posts plugin heb je de mogelijkheid om gerelateerde berichten onder een bericht op te sommen. Deze genereerd hij aan de hand van de tags die je opgeeft bij een berichtje.
 5. Wordpress Mobile edition
  Met de Wordpress Mobile edition plugin wordt jouw weblog binnen no-time accesible via de mobiele telefoon. De plugin herkent bezoekers via een mobiele telefoon en stuurt ze automatisch door naar een vriendelijkere template! Deze kan je natuurlijk zelf nog een beetje tweaken.

Ben je het met me eens, of totaal niet? Heb je tips of advies? Ik ben benieuwd, laat hieronder jouw reactie achter

Andere artikelen uit de categorie wordpress

Interessant artikel? Abonneer op de RSS Feed en blijf op de hoogte!

Jouw reactie