Een weblog van Michel Kuik over webdesign, usability en interactie ontwerp

Home Archief Abonneer op een RSS Feed en blijf op de hoogte

De perfecte user interface bestaat niet

29 juli 2009

De perfecte user interface bestaat niet. Sterker nog. Een goede user interface bestaat niet.

Je zal vast wel eens hebben gewerkt aan een interface dat voor een grote groep gebruikers perfect moest zijn. Een hele frustratie als blijkt dat nét dat jonge jochie in het testpanel het niet helemaal begrijpt. Frustrerend, maar.. erg?

De afgelopen tijd ben ik veel bezig geweest met het ontwerpen van een zo-perfect-mogelijk interface dat voor een brede doelgroep bruikbaar is. Na een periode van onderzoek en experimenteren kan ik echter maar één conclusie trekken: Een goede user interface bestaat net zo min als dat mooie kunst bestaat. Een user interface is – hoe goed feitelijk onderbouwd dan ook – altijd relatief en ondergeschikt aan de gebruiker.

Het is een simpele gedachte, maar ook een hele logische. Wat voor de één een heerlijke snack is, is voor de ander een vieze derrie. Geef een willekeurige Chinees maar eens een kroket. En… geef een willekeurige seniore man maar eens een iPod (oeps, een anecdote, lees: Too many anedotes, not enough data). Een interface is altijd afhankelijk van de context, het medium en de doelgroep. Wanneer wordt een interface gebruikt? Hoe frequent? Factoren waar je als interactie ontwerper maar weinig invloed op kan uitoefenen, maar wel rekening mee kunt houden.

Geef een 13-jarige jongen een Sony Walkman, en…

Een andere leuke factor is de tijdsgeest. De invloed hiervan komt op een geestige manier terug in het artikel: 13-year old reviews the original Sony Walkman. De BBC interviewde daarin de 13-jarige Scott Campbell en vroeg daarbij naar zijn ervaring. Een citaat:

It took me three days to figure out that there was another side to the tape. That was not the only naive mistake that I made; I mistook the metal/normal switch on the Walkman for a genre-specific equaliser, but later I discovered that it was in fact used to switch between two different types of cassette.

De 13-jarige jongen heeft duidelijk problemen met de bruikbaarheid van het apparaat. Toch weet ik zeker dat men in 1990 precies wist hoe je zo’n apparaat moest besturen. Sterker nog. Ze waren geliefd, gewild en geroemd. Geef iemand in 1990 zo’n apparaat en hij wist precies hoe het werkte.

Factoren van invloed

Er zijn een aantal factoren waar de ontwerper invloed op kan uitoefenen. Een prettige gedachte:

  1. Het medium
    Momenteel is het nog mogelijk om te bepalen voor welk medium wordt ontworpen. Of dit in de toekomst nog steeds zo is, is nog maar zeer de vraag.
  2. Gedrag
  3. Look & Feel

Er zijn ook factoren waar je geen invloed op kunt uitoefenen, maar wel rekening mee kunt houden:

  1. Frequentie van gebruik (iedere dag, week, maand)
  2. Plaats van gebruik (thuis, op kantoor)
  3. Doelgroep (man, vrouw, jong, oud)
  4. Stemming tijdens het gebruiken (denk aan jouw stemming tijdens het invullen van belastingformulieren?)

Wat kan je nou met deze informatie? Het maakt je rustig.  Je moet streven naar een zo-goed-mogelijke interface die bruikbaar is voor de doelgroep, binnen de context en het medium, voor zover je daar invloed op hebt. En de dingen waar je geen invloed op hebt? Die zal je moeten testen, onderzoeken en.. nog eens testen. Een prettige gedachte. Toch?

Interessant artikel? Abonneer op de RSS Feed en blijf op de hoogte!

1 reactie op "De perfecte user interface bestaat niet"

Karl Gilis zei:

Goed verwoord dat dé perfecte interface op zich niet bestaat.

Ben het niet eens dat een ‘goede’ interface ook niet zou bestaan, al heeft het precies eerder met woordkeuze te maken dan met wat je echt wil zeggen.

Een goede interface lijkt me iets te zijn waarbij minstens 80% van de mensen uit de doelgroep 80% van de taken zonder al te veel problemen kunnen uitvoeren. Als je dat als resultaat haalt, kan je als ontwerper / usability designer volgens mij met een gerust gemoed zeggen “hier hebben we een goede interface voor gemaakt”.

31 Jul 09, om 1:43 pm

Jouw reactie