Een weblog van Michel Kuik over webdesign, usability en interactie ontwerp

Home Archief Abonneer op een RSS Feed en blijf op de hoogte

Redesign van Hyves: Hoe reageert de community?

14 juni 2009

Vandaag belandde er een e-mail van Hyves in mijn inbox: Brand New Design Hyves. Natuurlijk meteen even gekeken, want ik was razendbenieuwd. Ik kwam terecht op dit blogbericht van Hyves oprichter Raymond Spanjar. Er bekroop me naast nieuwsgierigheid ook een gevoel van “ohnee he“. Hoewel de meeste webdesigners Hyves een kutsite vinden, zie ik juist de kracht van Hyves terug in het gezellige rommeltje dat ze gecreëerd hebben (lees: Een gezellig rommeltje op sociale netwerksites). Ik hoopte maar dat ze dat niet teniet willen doen met een gladgestreken lay-out a la Facebook of FlickR. Maar niets bleek minder waar.

Ik plaats twee citaten uit het bericht van Spanjar waaruit blijkt dat ik onterecht bang was

Momenteel hyvet iedereen op Hyves HQ al in het nieuwe ontwerp. De Goldmembers krijgen half juni toegang en op D-Day begin juli moet alles tiptop werken voor iedereen.

Het is goed om te lezen dat er nu al wordt gewerkt met het nieuwe ontwerp. Hieruit blijkt dat men bezig is met het live usability testen van de website, namelijk door hun eigen medewerkers op de Hyves HQ. Ik neem aan dat de medewerkers hun feedback uitgebreid hebben kunnen leveren! Vast niet de enige usability test die wordt gedaan, maar het is in ieder geval een positief punt!

We maken ons natuurlijk geen illusies. De eerste reactie op een nieuw design is bijna altijd negatief omdat je er niet aan gewend bent. Wel hopen we dat je je er zo al een klein beetje op kan voorbereiden en dat je uiteindelijk net zo enthousiast zal zijn wij!

Uit de redesigns in het verleden door andere grotere netwerksites bleek dat de community bijna altijd kritisch reageert. Gebruikers claimen vaak het recht op hun zegje tijdens bij een redesign. Lees bijvoorbeeld: Facebook’s redesign: Time to listen to users?. Het is verdomd lastig om het iedereen naar de zin te maken, zeker als de leden vinden dat het democratisch moet gebeuren. Dat Hyves zich dit blijkbaar realiseert blijkt uit de voorzichtigheid waarmee Spanjar het nieuwe ontwerp aankondigt.

En dan de screenshots van het nieuwe design die werden gepost:

Screenshot redesign Hyves usability

Screenshot redesign Hyves usability

Screenshot redesign Hyves usability

Uit de screenshots blijkt dat Hyves niet compleet omgegooid gaat worden. Ze voeren veranderingen door om de site cleaner en moderner te maken, maar houden vast aan de basisvormgeving. En dat is goed nieuws, want het is altijd maar afwachten hoe de community erop reageert als je alles omgooit. Ik ben het trouwens niet eens met de beslissing om voor een ajax lightbox te gaan in het fotoalbum (lees: Zes redenen om de Ajax lightbox niet te gebruiken). Maar… ik ben natuurlijk ook maar 1 van de vele bezoekers die niet allemaal te pleasen zijn.

Ik ben erg benieuwd naar het uiteindelijke nieuwe ontwerp, maar nog nieuwsgieriger naar de reactie van de community. Wat denken jullie dat Hyves het beste kan doen om de community voor zich te winnen? En gaat dat lukken?

Interessant artikel? Abonneer op de RSS Feed en blijf op de hoogte!

3 Reacties op "Redesign van Hyves: Hoe reageert de community?"

Erwin Sigterman zei:

Ik denk dat dit een goede move is van Hyves. Inderdaad is het gezellige rommeltje wel leuk, maar begint toch ook wel te irriteren. Het is tijd voor goede social sites, zeker met de concurrentie van Facebook op de loer…

14 Jun 09, om 8:51 pm

Niels zei:

Zo te zien reageren de leden er goed op. Ik vind Hyves eigenlijk echt lelijk, hopelijk doen ze daar wat aan

14 Jun 09, om 10:25 pm

Nu even niet over het redesign van Hyves - Usarchy zei:

[...] wordt momenteel veel geblogd (bij Cowgirls, 925, Human Experience, Mediakip), getwitterd en gehyved over het redesign van Hyves. Logisch, want de site wordt al jaren [...]

30 Jun 09, om 4:05 pm

Jouw reactie