Een weblog van Michel Kuik over webdesign, usability en interactie ontwerp

Home Archief Abonneer op een RSS Feed en blijf op de hoogte

Wordpress 2.7 krijgt opnieuw een volledig nieuwe adminsectie

3 november 2008

Wordpress heeft niet lang geleden versie 2.5 gelanceerd, waar een geheel vernieuwde adminsectie deel van was. Bij het ontwikkelen van versie 2.7 hebben ze Ball State University’s Center for Media Design, Insight and Research ingeschakeld om de adminsectie te onderwerpen aan een aantal testen. De conclusies die werden getrokken uit dit onderzoek hebben tot gevolg gehad dat er is besloten om voor deze nieuwe versie opnieuw de adminsectie te redesignen.

De grootste veranderingen in het nieuwe ontwerp zijn:

  1. Navigatie is nu verticaal aan de linkerkant te zien. Iets dat niet ongebruikelijk is voor een Content Management Systeem en ik vaak aanmoedig.
  2. Vanuit het Dashboard kan nu ook geschreven worden. Ik weet niet of dit de functie voor het Dashboard moet zijn, maar het is interessant.
  3. Pages en Posts zijn nu totaal gescheiden gehouden en zelfs niet meer echt gegroepeerd.

Je ziet niet vaak dat bedrijven hun usability rapporten op straat gooien, maar Wordpress heeft dit wel gedaan. Een demo van Wordpress 2.7 Crazy Horses is hier te bekijken. Dowload hier het usability rapport dat Wordpress uitvoerde. Overigens is de nieuwe versie ook al als béta te downloaden en kan je hem zelf dus al in gebruik nemen.

Ik heb nog niet genoeg met de nieuwe versie gewerkt – slechts even de demo bekeken – om een goed oordeel te kunnen vellen. Maar de ontwikkeling om het rapport toegankelijk voor iedereen te maken juich ik toe.

Interessant artikel? Abonneer op de RSS Feed en blijf op de hoogte!

Jouw reactie