Een weblog van Michel Kuik over webdesign, usability en interactie ontwerp

Home Archief Abonneer op een RSS Feed en blijf op de hoogte

Zie.nl nu een videosharing site

19 november 2008

Vandaag ontvang ik in mijn mailbox een e-mail met het onderwerp “Zie.nl is vernieuwd“. Ik herinner dat Zie.nl een sociale TV-Gids was. Een aantal maanden geleden werd deze gelanceerd en schreef ik een kritisch artikel over het feit dat een TV-Gids niet sociaal wil zijn. Ik wil niet zeggen dat ik gelijk heb gekregen. Maar een aantal maanden later bleek het initiatief geen succes en werd de site stopgezet. Blijkbaar hebben mensen geen behoefte aan nutteloze informatie delen en wil hij gewoon zelf bepalen waar hij naar kijkt.

Momenteel is er dus een nieuwe site. Met een totaal nieuw concept: Videosharing. Voel je de vernieuwing? Het is op de nieuwe Zie.nl zelfs mogelijk om eigen kanalen te maken, je eigen filmpjes te uploaden en een playlist te beheren. Op een of andere manier ken ik dit concept al. Was er niet al een site… iets met Tube… YouTube!

Vergeef me mijn ietwat cynische houding tegenover de site. Ik ben verbaasd over het nieuwe concept. Wat drijft een bedrijf om te kiezen voor een kloon van een bestaande goed draaiende website. Wat is de gedachte hierachter? En wat is de toegevoegde waarde voor de bezoeker.
Is het feit dat deze site Nederlandstalig is genoeg om mensen te laten om switchen? Ik denk het niet. Maar wellicht wordt mijn ongelijk bewezen! In ieder geval is er taart.


Ben je het met me eens, of totaal niet? Heb je tips of advies? Ik ben benieuwd, laat hieronder jouw reactie achter

Andere artikelen uit de categorie Nieuwe diensten

Interessant artikel? Abonneer op de RSS Feed en blijf op de hoogte!

3 Reacties op "Zie.nl nu een videosharing site"

Jimmy Shelter zei:

Een video sharing site?

Een sociale tv gids is nog redelijk vernieuwend. Ik kan daar nog wel enigszins het nut van een social network van zien trouwens. Zo lang ik maar makkelijk zou kunnen aangeven wat ik gekeken heb en of ik het leuk vond, dan zou een goede recommendation engine wel mogelijk moeten zijn…

19 Nov 08, om 9:33 pm

Thomas zei:

Enige rede om dat te doen is als het nieuwe initiatief beter is dan de oude vertrouwde.
Youtube wordt bijvoorbeeld in veel dingen overklast door Vimeo (http://www.vimeo.com), maar of dit nu een verbetering op Vimeo is? Ik weet het niet

20 Nov 08, om 4:31 pm

Michel zei:

@Thomas

Klopt. Het zou kunnen dat Zie.nl probeert te aansturen op contracten voor exclusieve Nederlandse filmpjes van bijvoorbeeld zenders.

Gezien het feit dat de medewerkers zelf YouTube materiaal uploaden lijkt het daar vooralsnog niet op..

22 Nov 08, om 4:01 pm

Jouw reactie